Per què fer-me soci o sòcia?

 

    La nostra associació mediambiental no governamental tracta el moll de l'os d'un dels majors problemes que es planteja la societat actual: El Canvi Climàtic. Una de les millors i més fàcils solucions d'activar a nivell social i polític és la reforestació dels espais erms, abandonats, deforestats, cremats o susceptibles de ser reforestats. El perquè ja el sabem suficientment, però en resum els boscos, i cada arbre en particular, són la font de captació de CO2 de major magnitud. Com més alta sigui aquesta captació més pur serà l'aire que respirem, menys gasos d'efecte hivernacle hi haurà i l'escalfament global tornaria als nivells preindustrials, mantenint el nivell socioeconòmics actuals, així que si no ho fem ja, no tornarem a viure en un món normal i els problemes de salut, sequera i desastres naturals catastròfics, amb les pèrdues econòmiques creixents que això comportarà, cada cop seran més grans, fins que arribi el moment de no-retorn (al qual ens acostem perillosament; o altres estudis diuen que ja hi som) i la convivència en el planeta blau serà, a la fi, impossible.

 

Només per evitar tot l'esmentat ja pot ser una bona raó per fer-te soci de la nostra associació, però encara hi pot haver més coses que et podem oferir:

 

- El coneixement pedagògic dels mecanismes del Canvi Climàtic, el viverisme, la reforestació, la silvicultura, l'associacionisme participatiu...i d'altres aspectes que formant part del GR Les Alzines aniràs aprenent amb les nostres xerrades ja sigui internament o a les escoles, instituts o altres institucions. La línia pedagògica és una de les nostres fites i puntals perquè només amb el coneixement profund del que ens envolta ens hi podrem implicar i entendre la seva importància.

 

- L'ocasió de cuidar el Viver Forestal tu mateix/a i aprendre com funciona un viver des de la pràctica del dia a dia.

 

- Conèixer i poder estimar més el nostre entorn natural i boscós a través de les caminades, rutes en btt o altres activitats que s'aniran fent periòdicament.

 

- Investigació: tindràs la possibilitat d'ajudar a l'associació amb els teus coneixements científics perquè volem estudiar tots els camps biològics que impliquen la silvicultura per reforestar amb un màxim de garanties científiques, dins de les possibilitats que tinguem amb el nostre limitat pressupost, i per això ens agradaria que formessin part del GR Les Alzines: enginyers forestals, enginyers d'altres disciplines, biòlegs, matemàtics, físics, químics..., a banda dels que ja formen part actualment de la nostra associació, és clar.

 

Ja veieu que de raons ens en sobren per anar plegats, però només ens cal una per moure'ns, dues per caminar, tres per córrer i quatre per volar. Des del GR Les Alzines simplement demanem que us mogueu i no deixeu passar aquesta oportunitat, perquè els vostres fills, néts i besnéts us ho agraïran, tant o més que la societat actual en la que intentem viure en harmonia.

 

Vine i reforesta amb nosaltres!!

Contacteu amb nosaltres per a fer-vos socis/sòcies!