Hem iniciat el Viver Forestal de Can Dània!!

2015-12-07 18:48

Ahir, 6 de desembre de 2015, el Grup de Reforestació Les Alzines va iniciar els treballs per adequar l'espai de Can Dània (Torredembarra) com a Viver Forestal municipal i poder desplegar els objectius de l'associació mediambiental imbrincats amb els de l'Ajuntament de Torredembarra.

Vam ser uns quants els que de ben matí ens vam ficar de mans i peus a netejar l'espai central de l'hivernacle; tot s'ha de dir, però, que sense el Francesc Ortiz o el Juan López no hauria estat possible, o no amb l'eficàcia i rapidesa amb què ho vam fer.

Vam netejar les males herbes de 46 m2, vam aterrassar l'espai i el vam cobrir de teixit antigespa. Posteriorment el vam delimitar amb uns tutors i un filferrat per evitar l'entrada de petits rosegadors que es poguessin menjar les glans.

A la vegada anàvem plantant les glans germinades de Prades i també les que no van germinar del mateix indret als alveols forestals. El susbtrat era bàsicament de turba barrejat amb compost.

Al final vam fer unes quinze safates forestals de 35 alveols cadascuna, resultant 525 alzines potencials, a les quals s'han d'afegir unes ja plantades de l'anyada passada, arribant al nombre de 600 alzines en total. Aquest nombre és inicial donat que tenim espai i voluntat de plantar-ne moltes més, fins a fer possible reforestar fins a 15 ha. per any com a mínim, ja sigui al mateix municipi com als municipis que ho demanin.

El que està clar és que hem iniciat un projecte de reforestació que pot conduir a la restauració boscosa del Baix Gaià i el Tarragonès amb molta força, i podem anar molt més enllà amb la implicació i les ganes de tothom que estimi els boscos i vulgui fer alguna cosa per lluitar contra el canvi climàtic que ja tenim entre nosaltres. 

Endavant bosc, no t'aturis!